Monday, November 1, 2010

Protokol Yahudi

Al-Israa' Ayat 7 : jika kamu berbuat kebaikan, (maka faedah) kebaikan yang kamu lakukan adalah untuk diri kamu; dan jika kamu berbuat kejahatan, maka (kesannya yang buruk) berbalik kepada diri kamu juga. Oleh itu, apabila sampai masa janji (membalas perbuatan derhaka kamu) kali kedua, (Kami datangkan musuh-musuh kamu) untuk memuramkan muka kamu (dengan penghinaan dan keganasannya); dan untuk memasuki masjid (Baitul Maqdis) sebagaimana mereka telah memasukinya pada kali yang pertama; dan untuk menghancurkan apa sahaja yang mereka telah kuasai, dengan sehancur-hancurnya.
Protokol Yahudi adalah satu dokumen rahsia Yahudi yang menceritakan kaedah-kaedah bagaimana, orang-orang bukan yahudi boleh dikuasai melalui sistem politik, media massa, monopoli sistem ewangan, kebudayaan, pentadbiran, muzik dan teori-teori palsu yang memusnahkan masyarakat.

Melalui prinsip protokol ini, dakyah-dakyah yahudi telah 'meresap' masuk ke segenap penjuru kehidupan kita dewasa ini. Mereka telah berusaha dengan bersungguh-sungguh untuk mempengaruhi fikiran masyarakat dengan pelbagai cara. Dari media, filem, hiburan, perundangan dan sebagainya; berbagai agenda tersembunyi yang telah membelenggu kehidupan kita; terutamanya golongan muda.

Boleh dikatakan dunia kini berada di tengah kepungan propaganda media pro-yahudi; dan mungkin ini adalah hasil protokol yahudi yang telah ditulis sejak kurun ke-18 lagi!

Begitu juga 'bencana' peperangan, penindasan dan kezaliman di sesebuah negara hasil dari protokol ini. sesungguhnya sungguh besar bencana yang telah dibawa oleh protokol ini; maka sewajarnyalah kita menyelidiki dan memahami isi kandungan protokol ini.

Protocols Of Learned Elders Zion = Protokol Pendita Zion, kadang-kadang diberikan tajuk 'Program Yahudi Untuk Menakluki Dunia', adalah teks yang diketahui dalam dua versi yang hampir sama.

Ia disunting dalam bahasa Rusia, pertamanya tidak lengkap dalam tahun 1903, diterbitkan dalam jurnal Znamia, kemudiannya dalam edisi lengkap 1905 dan 1906.

Protokol kontroversi ini mengandunngi 24 bab atau bahagian. Ia merupakan dokumen sulit yang menerangkan 'survival' bangsa yahudi. Dokumen ini mulanya didedahkan oleh Sergius A Nilus.Protokol Yahudi telah dibawa ke pengetahuan umum pada tahun 1901, apabila seorang wanita Perancis kononnya telah mencuri naskah protokol ini daripada seorang pemimpin tertinggi Fremansonry. Wanita tersebut telah mencurinya diakhir muktamar rahsia (Jewish Masonic Conspiracy) yang diadakan di Perancis. Di dalam naskah asalnya tidak digunakan kalimah 'Yahudi' kecuali di dalam dua tempat sahaja. Ianya hanya menggunakan perkataan 'Kita' dan 'Orang Bukan Yahudi'. Protokol-protokol ini telah diterjemahkan ke bahasa Arab oleh Ustaz Mohd Khalifah Affunisi di bawah tajuk 'Protokolat Hukama Sohyuni'.

Isinya, kononnya, adalah laporan terperinci pertemuan lebih kurang 20 orang anggota pertubuhan sulit freemason yahudi dimana seorang Pendita Zion berucap kepada pembesar-pembesar bangsa yahudi untuk mendedahkan kepada mereka satu rancangan untuk menguasai dunia. Matlamatnya adalah untuk menjadi 'Penguasa Dunia' setelah hancurnya sistem pemerintahan beraja dan tamadun Kristian. Rancangan licik ini meramalkan penggunaan keganasan, penipuan, perang, revolusi, permodenan industri dan kapitalisme untuk meruntuhkan sistem yang sedia ada, dan di atas puing-puing kehancuran itu akan dibangunkan kuasa yahudi.
Matlamatnya adalah untuk menjadi Penguasa Dunia.....


Ringkasan daripada protokol-protokol Zionis Yahudi seperti berikut :

Protokol Pertama :
" Cara memerintah yang sebaik-baiknya ialah dengan menggunakan kekerasan dan keganasan bukan dengan perbincangan ilmiah. hak itu terletak kepada kekuatan. Siapa kuat dialah yang berhak, kerana dalam hukum alam, kebenaran terletak kepada kekuatan. Sesungguhnya politik tidak sesuai dengan akhlak. Pemerintah yang berpandukan moral bukanlah ahli politik yang bijak. Mereka yang ingin memerintah mestilah pandai menggunakan tipu helah dan matlamat menghalalkan cara. Minuman keras harus digunakan untuk mencapai tujuan itu."

Protokol kedua :
" Bantuan-bantuan yang diberikan oleh bangsa yahudi melalui agen-agen yahudi akan memperkuatkan kedudukan yahudi. Yahudi akan memerintah bangsa lain seperti bangsa itu sendiri memerintah negaranya, tanpa disedari bahawa mereka telah berada dibawah genggaman yahudi. Ketua pentadbir yang dilantik untuk mengatur pentadbiran negara terdiri daripada orang-orang yang berjiwa budak, yang mudah diarah untuk kepentingan yahudi. Melalui akhbar, yahudi menggerakkan fikiran orang ramaiserta mengambil kesempatan mendapatkan emas, meskipun dari lautan darah dan airmata. Pengorbanan adalah perlu, kerana setiap nyawa di kalangan yahudi berharga seribu orang bukan yahudi."

Protokol ketiga :
" Yahudi akan menjadikan negara bukan yahudi sebagai gelanggang pertelagahan manusia yang boleh membawa huru-hara, seterusnya menyebabkan kemerosotan ekonomi. Yahudi akan berlagak sebagai penyelamat dengan mempelawa masuk ke 'pasukan kita' iaitu Sosialis, Komunis dan lain-lain yang dapat memberi ruang kepada Yahudi untuk menguasai bangsa yang bukan yahudi. dalam alam fikiran yahudi, wajib ditanam perasaan bahawa semua haiwan iaitu bukan bangsa yahudi tidur nyenyak apabila kenyang dengan darah. Ketika itulah senang bagi yahudi memperhambakan mereka."

Protokol keempat :
" Bangsa yahudi mestilah menghapuskan segala bentuk kepercayaan agama serta mengikis daripada hati orang yang bukan yahudi prinsip ketuhanan dan menggantikannya dengan perkiraan ilmu hisab dan lain-lain keperluan kebendaan. Fikiran orang yang bukan yahudi mestilah dialih ke arah memikirkan soal perdagangan dan perusahaan supaya mereka tidak ada masa untuk memikirkan soal musuh-musuh mereka. Akhirnya seluruh kepentingan akan jatuh ke tangan yahudi."

Protokol kelima :
" Sekiranya ada di kalangan orang-orang yang bukan yahudi cuba mengatasi bangsa yahudi dari segi sains, politik dan ekonomi, maka bangsa yahudi mestilah menyekat mereka dengan cara menimbulkan pelbagai bentuk perselisihan sehingga wujud konflik sesama mereka. Kesannya mereka mangambil keputusan untuk tidak mencampuri permasalahan tersebut kerana ianya hanya difahami oleh orang-orang yang memimpin rakyat sahaja."

Protokol keenam :
" Untuk memusnahkan perusahaan bangsa bukan yahudi, ialah dengan cara merosakkan sumber pengeluaran dengan memupuk tabiat membuat kejahatan dan meminum minuman keras di kalangan para pekerja, serta mengambil langkah menghapuskan orang-orang terpelajar dari kalangan bangsa bukan yahudi. Semua bangsa bukan yahudi mesti dipastikan menduduki martabat kaum buruh yang melarat."

Protokol ketujuh :
" Orang-orang yahudi wajib menaburkan fitnah supaya timbul kekacauan, pertelagahan dan permusuhan di kalangan manusia. Bila timbul penentangan terhadap bangsa yahudi. maka wajiblah orang yahudi menyambutnya dengan peperangan secara total di seluruh dunia."

Protokol kelapan :
" Pemerintah yahudi akan dikelilingi oleh segolongan besar ahli-ahliekonomi dan orang yahudi sendiri akan dikelilingi oleh ribuan ahli-ahli korporat, jutawan dan usahawan."

Protokol kesembilan :
" Yahudi akan mendirikan kerajaan diktator dengan membuat dan melaksanakan undang-undang yang tegas, iaitu undang-undang yang membunuh tanpa pengampunan. Yahudi akan merosakkan moral pemuda-pemuda bukan yahudi dengan menanamkan teori-teori palsu dan ilmu-ilmu yang batil."

Protokol kesepuluh :
" Yahudi akan membawa masuk racun liberalisme ke dalam negara-negara bukan yahudi supaya menggugat kestabilan politik. Pilihanraya diatur supaya boleh memberi kemenangan kepada pemimpin-pemimpin yang dapat bertugas sebagai ajen yahudi dalam melaksanakan rancangan-rancangan yahudi."

Protokol kesebelas :
" Bangsa yahudi menyifatkan diri mereka sebagai serigala dan bangsa lain sebagai kambing. Bagi mereka, yahudi merupakan bangsa yang terpilih dan mereka bertebaran di atas muka bumi ini sebagai satu rahmat. Berada di perantauan atau negara asing yang nampak sebagai kelemahan, sebenarnya mencerminkan kekuatan yang dapat membawa bangsa itu ke pintu kekuasaaan di seluruh dunia."

Protokol kedua belas :
" Yahudi akan mengubah pengertian tentang kebebasan atau kemerdekaan dengan mentafsirkan istilah itu sebagai mengamalkan apa-apa yang diperkenalkan atau dibenarkan oleh undang-undang sahaja. Kalau bangsa bukan yahudi diberi permit menerbitkan majalah, maka bangsa yahudi mesti menerbitkan 30 puluh akhbar atau majalah. Perkara ini amat penting kerana ia adalah alat untuk mengubah fikiran rakyat."

Protokol ketiga belas :
" Bagi memastikan kejayaan usaha-usaha memonopoli dan mempercepatkan proses keruntuhan, maka bangsa yahudi hendaklah menghapuskan golongan korporat dari bangsa bukan yahudi disamping mengadakan spekulasi dan meyebarkan projek-projek mewah, pesta-pesta serta pelbagai bentuk hiburan lain di kalangan bukan yahudi kerana semuanya ini akan menelan kekayaan mereka. Untuk mengalih perhatian orang bukan yahudi daripada memikirkan persoalan politik maka ajen-ajen yahudi hendaklah membawa mereka kepada kegiatan-kegiatan hiburan, olahraga, pesta-pesta, pertandingan, kesenian kebudayaan dan lain-lain lagi."

Protokol keempat belas :
" Para filosofi Yunani mestilah membincangkan kekurangan-kekurangan serta mendedahkan keburukan agama-agama lain. Para penulis yahudi harus menonjolkan tulisan-tulisan pornografi iaitu mengadakan satera yang tidak bermakna, kotor dan keji."

Protokol kelima belas :
" Apabila mendapat kekuasaan, bangsa yahudi akan membunuh tanpa belas kasihan terhadap setiap orang yang menentangnya. Setiap pertubuhan yang merancang untuk menentangnya mestilah dihukum dan ahli-ahlinya dibuang negeri. Oleh itu, mesti didirikan sebanyak-banyaknya 'Freemasonic Lodge' iaitu tempat pertemuan rahsia orang-orang yahudi."

Protokol keenam belas :
" Yahudi akan membangunkan unversiti mengikut rancangan yang begitu tersusun. Pensyarah-pensyarah akan mendidik dan membentuk para pemuda supaya menjadi manusia yang patuh kepada pihak berkuasa (yahudi). Bagaimanapun, ajaran mengenai undang-undang negeri dan politik tidak akan diajar kecuali beberapa orang sahaja yang dipilih kerana kebolehan mereka."

Protokol ketujuh belas :
" Yahudi meletakkan kehakiman dalam bidang yang sempit dan terhad. Guaman akan melahirkan orang-orang yang kejam, tidak berperikemanusiaan dan mempunyai tabiat buruk untuk mencapai kemenangan bagi orang yang dibelanya, walaupun terpaksa menghancurkan semangat keadilan dan mengorbankan kebajikan masyarakat."

Protokol kelapan belas :
" The King Of Jews akan dikawal oleh pengawal-pengawal rahsia, kerana orang-orang yahudi tidak akan membuka pintu kepada kemungkinan adanya perancangan-perancangan untuk menentang kegiatan yahudi."

Protokol kesembilan belas :
" Bangsa yahudi akan mebicarakan orang-orang yang melakukan kesalahan politik sama seperti orang yang mencuri, membunuh dan kesalahan-kesalahan lain. Orang ramai akan memandang kesalahan politik itu sebagai kesalahan yang hina dan timbul rasa benci kepada mereka yang melakukannya."

Protokol kedua puluh :
" Bank Antarabangsa Yahudi akan memberikan pinjaman kepada bangsa bukan yahudi dengan kadar bungan yang tinggi. Pinjaman yang sedemikian menyebabkan pertambahan kadar hutang berlipat kali ganda. Ekonomi orang bukan yahudi akan lumpuh secara otomatik kesan pertambahan hutang tersebut."

Protokol kedua puluh satu :
" Yahudi menggantikan pasaran wang dengan institusi hutang kerajaan yang bertujuan untuk menetapkan nilai perusahaan mengikut pendapatan kerajaan. Institusi ini akan dapat menawarkan pasaran 500 sijil pinjaman perusahaan dalam sehari atau membeli sebanyak itu juga. Dengan cara inilah segala perusahaan akan bergantung kepada yahudi."

Protokol kedua puluh dua :
" Untuk sampai kepada tujuan yang baik iaitu kekuasaan yahudi yang berkuasa penuh dalam rangka meletakkan dunia dalam pemerintahannya, kadang-kadang kekerasan terpaksa digunakan. Di tangan yahudilah terletaknya pusat kekuasaan yang paling besar."

Protokol kedua puluh tiga :
" Orang yahudi wajib melatih seluruh umat manusia dalam meningkatkan rasa segan dan malu agar mereka terbiasa dengan sifat patuh dan setia kepada arahan yahudi."

Protokol kedua puluh empat :
" Kerajaan tidak boleh diserahkan kepada mereka yang tidak tahu selok belok pemerintahan. Hanya mereka yang boleh menunjukkan sikap keras, kejam, dan boleh memerintah dengan tegas akan menerima teraju kerajaan daripada pemimpin-pemimpin kita (yahudi)."


-ini hanyalah ringkasan sahaja. Ada teori mengatakan Protokol Yahudi ini adalah satu dakyah palsu yang cuba memfitnah bangsa yahudi. terserah pada pembaca untuk menilai dan menafisirkan yang benar dan yang batil.

Artikel ini mendapat rujukan dari wikipedia dibawah tajuk Protocols Of Learned Elders Of Zion dan lanjutan rujukan pada buku Siri Mencari Keberkatan - RAHSIA UNTUK UMAT ISLAM nukilan Nazri Zakaria dari enoble marketing & i 4 islam group.tiada hakcipta dalam Islam
-abuhakeem-

1 comment:

cebong said...

salam.disaat ini mereka sebenarnya sedang ketakutan yang amat sangat.walau apa usaha pun yang sedang dan akan mereka lakukan,tidak dapat memberi sedikit kesan pun terhadap perancangan yang allah telah sediakan untuk bangsa mereka.
hanya menghitung detik hari yang terakhir buat bangsa yang terhina ini.janji allah itu pasti!